BCGP 2021
BCT 2021
My Place

Licenties Classic Bike FMWB :

Om de piloten aan te zetten aan de gehele Belgische Classic Bike kampioenschap deel te nemen, heeft de FMWB besloten om de prijs van haar jaarlicentie drastisch te verminderen.

Voor een piloot wonende in België, deze zal nu nog slechts 125,08 € kosten ! De kost voor een daglicentie is lichtjes gestegen en zal €50 zijn(voor 2 dagen) en €65(voor 3 dagen) in 2017.

Voor een piloot wonende in het buitenland is het eveneens mogelijk om een Belgische licentie te nemen. Hiervoor wordt een meerkost gevraagd voor de repatrierings verzekering en de post kosten die het totaal brengt op : 220,08€. De daglicentie kost nu €75(voor 2 dag) en €85(voor 3 dagen), repatriering verzeking inbegrepen.

Ter herinnering; de nationale licentie neemt u op in het finale Klassement van het kampioenschap (wat niet zo is met een daglicentie). Een bijkomend voordeel van de jaarlicentie is dat er ook een hospitalisatieverzekering inbegrepen is. Deze is 24h/24h geldig ook tijdens persoonlijke trainingen of op circuits waar u aan activiteiten deelneemt (wedstrijden, demos). De internationale licentie verzekert ook de repatriering. Een jaarlicentie geeft toegang tot alle klassen opgenomen in het reglement FMB-BMB Classic Bike.

Hieronder de kalender Classic Bike voor het seizoen 2017:

 • 15-16/04 Croix en Ternois : Belgian championship Classic Bike : klasse Evo & Camathias cup, by KV Ostend MS

 • 27-28/05 Mettet : Classic Endurance 4 Heures & Belgian championship Classic Bike : klasse EVO-IPC, by RAC Junior

 • 30/06, 01-02-03/07 Spa-Francorchamps: European Classic endurance & Belgian championship Classic Bike : klassen 350cc & 500cc, by Jumpy-DG Sport & CRMB

 • 14-15-16/07 Chimay : « Trophée des motos classiques » : alle klassen van het Belgisch kampioenschap uitgez. EVO-IPC, by Circuit de Chimay

 • 21-22-23/07 Chimay : « Open Trophy » : Classic Endurance & Belgian championship Classic Bike : klasse EVO-IPC, by Circuit de Chimay

 • 18-19-20/08 Gedinne : « Belgian Classic Trophy » : alle klassen van het Belgisch kampioenschap, by CRMB

Zelfs voor de klassen die maar 3 maal meerijden is het dus goedkoper een jaarlicentie te nemen dan 3 keer een daglicentie !

Opgelet, Sommige circuits in Frankrijk en Nederland vragen bij vrij rijden naar een verzekering Burgerlijke / Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze is beschikbaar bij de FMWB.

Enkele bijkomende bemerkingen :

 • Een milieumat is verplicht ! Dit is verkrijgbaar bij de FMWB.

 • Een Transponder van het merk AMB (persoonlijk of gehuurd tijdens het race weekend, is verplicht voor Classic race, behalve voor de Parade.

 • De Moto Classic licentie is geldig voor alle klassen.

 • In de licentie is een medische zorgen verzekering inbegrepen. Deze is geldig 24h op 24h, in uw werkplaats, voor training of in competitie.

De nationale licentie is enkel in België geldig en dekt geen repatrieringskosten (uitgez. de vergunning voor piloten wonende in buitenland). Om aan een buitenlandse wedstrijd deel te nemen moet men een vertrek toelating (autorisation de départ) aanvragen (= dit is een daglicentie voor het buitenland) bij de FMWB, deze kost telkens 65,08€

De internationale licentie (licence internationale) dekt alle vertrektoelatingen in het buitenland en bevat ook de repatrieringsverzekering. Let op, er zijn sommige circuits in het buitenland die een licentie vereisen ook voor vrij rijden.

Het is ook mogelijk om een nationale of internationale trainings licentie (licence entraînements) te nemen. Deze is enkel geldig voor trainingen (vrij rijden, Parades), NIET voor wedstrijden. De verzekering dekking is identiek als bij een nationale, enkel de internationale licentie bevat een repatriëring verzekering.

Hoe een Nationale Licentie aanvragen ?

Piloot wonende in België :

 • De licentie aanvraag downloaden : http://www.fmwb.be/p_12.html

 • De 3 luiken van de aanvraag invullen (Licentie aanvraag, Verklaring van de arts en Medisch certificaat,). Ook de « bénéficiaire de l’assurance décès » invullen.

 • Aanvraag ondertekenen.

 • De « Fiche d’examen médico-légal » door een door de FMB-BMB erkende arts laten invullen. (zie lijst met artsen in Wallonie die bij de aanvraag zit of http://www.sportartsen.be/keuringsartsen). Dit attest moet ofwel bij de licentie aanvraag gevoegd worden, ofwel door de arts naar de FMWB gestuurd worden.

 • Bij een eerste licentieaanvraag in België, ook een copie van de identiteitskaart bijvoegen.

 • Dit geheel naar het CRMB secretariaat sturen.

 • Het bedrag overschrijven op de rekening van de FMWB

Bij aankomst van de documenten kijk ik na of alles in orde is en zet er de stempel van de CRMB op en stuur de documenten dan door naar de FMWB, enkele dagen later ontvangt u uw licentie via de post.

Piloot die in het buitenland woont :

Welke ook uw nationaliteit is, de procedure is dezelfde als de piloten die in België wonen maar er zijn enkele aandachtspunten :

 • Om een nationale licentieaanvraag te kunnen indienen moet men lid zijn van een club die aangesloten is bij de FMB-BMB, zoals de CRMB. Ons jaarlijkse lidgeld is 30€ (IBAN: BE 67 0682 1669 4387; SWIFT :GK CC BE BB)

 • Het medisch attest moet ingevuld worden door een arts die erkend is door uw Nationale Federatie.

 • BELANGRIJK : U moet aan uw Nationale federatie een brief (‘quitus’) aanvragen die bewijst dat u geen Inter licentie bij uw federatie heeft en dat u ook niet onder een sportieve sanctie valt. Deze quitus kan ofwel door uw nationale federatie rechtstreeks worden opgestuurd naar de Belgische Federatie ofwel bij de licentieaanvraag kunnen bijgevoegd worden.

Voorbeeld van tarieven/kosten voor het Belgisch kampioenschap. (zonder de club bijdrage) :

 •  

  Gereden wedstrijden

  Jaarlicentie

  Daglicentie

  Belgische piloot

  2

  125,08 €

  100€(2 dagen) ou 130€(3 dagen)

   

  3

  125,08 €

  150€(2 dagen) ou 195€(3 dagen)

   

  4

  125,08 €

  200€(2 dagen) ou 260€(3 dagen)

   

  5

  125,08 €

  250€(2 dagen) ou 325€(3 dagen)

  Buitenlandse piloot

  2

  220,08 €

  150€(2 dagen) ou 170€(3 dagen)

   

  3

  220,08 €

  225€(2 dagen) ou 255€(3 dagen)

   

  4

  220,08 €

  300€(2 dagen) ou 340€(3 dagen)

   

  5

  220,08 €

  375€(2 dagen) ou 425€(3 dagen)


Voor verdere info, contacteer ons gerust  : info@crmb.be

Het CRMB comitee,