Club

Wij brengen klassieke race moto's terug op het circuit.  Dit om ons zelf een plezier te doen, maar ook om aan het publiek, meestal meer aandachtiger dan verwacht, te tonen wat klassieke competitie moto's waren en nog zijn.

De CRMB, Classic Racing Motorcycles Belgium, werd opgericht in 1986 door een tiental gepassioneerde liefhebbers van oude racemotoren. Vanaf 1987 kreeg de CRMB een vzw-structuur en organiseert dan een meeting op het circuit van Francorchamps, welke zo’n 250 deelnemers lokt. De CRMB is eveneens medeoprichter van de BFOV (Belgische Federatie voor Oude Voertuigen) die het gros van de clubs der verzamelaars van rollend materiaal verenigd (auto, moto, vrachtwagen, landbouwvoertuigen…).

Momenteel telt de CRMB iets meer dan 200 leden waarvan een honderdtal regelmatig deelnemen aan demonstratie-evenementen, zowel in België als in het buitenland, en ook aan diverse kampioenschappen op verscheidene circuits in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De bestuursleden van de CRMB (bestaande uit 3 leden) verdedigen de belangen van de klassieke racemotoren bij de BMB, de Belgische Motorrijdersbond (sportcommissie, technische commissie, werkgroep “Classic Bike”, homologatie van circuits). Deze bestuursleden vertegenwoordigen eveneens de klassieke racemotoren bij de Belgische

Federatie voor Oude Voertuigen. Reeds meer dan 10 jaar, en zelfs voor het bestaan van het Classic Bike kampioenschap van de BMB, wordt door ons het CRMB-kampioenschap georganiseerd, welk doorgaat op Belgische bodem (3 races in 2016 : Croix-en-Ternois, Chimay en Gedinne).