29 avril 2020

Net zoals zoveel andere organisatoren van zowel sportieve, culturele als andere gebeurens, nam de CRMB de voorbije weken een afwachtende houding aan wat betreft de organisatie van zijn twee Classic Bike evenementen.

Tengevolge de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van BelgiĂ« met betrekking tot de strijd tegen het Covid-19 virus, meer bepaald betreffende het verbod tot eind augustus 2020 op het organiseren van massa-evenementen, heeft de CRMB tot zijn grote spijt besloten om de twee door haar georganiseerde wedstrijden  voor 2020 te annuleren. Met andere woorden, het BCGP op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de Biker’s Classic zowel als de Belgian Classic Trophy (21-22-23 augustus) zijnde het jaarlijkse top evenement te Gedinne, gaan niet door.

Deze moeilijke beslissing diende te worden genomen, niet alleen omwille van het verbod op massa evenementen maar ook omwille van de onzekerheden betreffende het recht op reizen (zo’n 70% van de piloten en toeschouwers zijn uit het buitenland afkomstig), omwille van de onzekere beschikbaarheid van medische hulp op het circuit en in de ziekenhuizen en omwille van de strikte en bijna onmogelijk na te leven sanitaire regels voor deelnemers, toeschouwers, medewerkers en vrijwilligers.

Het spreekt voor zich dat wij al deze overwegingen al geruime tijd geleden hebben gemaakt maar gezien de reële gevaren verkozen wij, zoals steeds, absolute prioriteit te geven aan de gezondheid en de veiligheid van al onze vrienden.

Ons jaarlijks rendez-vous in Gedinne is dus vooruit geschoven naar 20, 21 en 22 augustus 2021 voor de 15deeditie van de Belgian Classic Trophy die, naar we mogen hopen, nog feestelijker en gemoedelijker zal zijn dan ooit.

 

In de hoop jullie allen dan terug te zien,

 

De CRMB